Personvernerklæring

Om Cognia Technology AS

Cognia Technology as, org. Nr. 920 517 846, vil når du er i kontakt med oss eller benytter tjenester som Linx fra oss, innhente nødvendige persondata for å kunne levere fullgode tjenester. Du kan også abonnere på nyheter fra oss og vi samler inn data via informasjonskapsler når du surfer på våre nettsider. All datainnsamling, oppbevaring og bruk foregår i samsvar med den til enhver tid gjeldende norske markedsførings- og personopplysningslov, herunder GDPR.

Virkeområde

Cognia Technology as er et selskap i Cognia as konsernet. Denne personvernerklæringen gjelder Cognia Technology as innsamling, bruk og behandling av personopplysninger. Som kunde eller abonnent på dialog fra Cognia Technology as kan det være nødvendig for oss å dele personlig data mellom selskapene i konsernet for å gi deg best og nødvendig informasjon. Tjenestespesifikke bestemmelser finnes for øvrig tilknyttet bruksvilkår og databehandleravtaler for aktuelle tjenester.

Vi samler inn, bruker og behandler personopplysninger når du bruker våre tjenester eller markedsføring som kunde, eller potensiell kunde i våre selskaper. Dette omfatter når du bruker nettstedene eller applikasjonene våre eller kjøper andre tjenester, enten selv eller gjennom tredjeparter eller når du kommuniserer med oss via telefon, e-post, sosiale medier eller lignende.

Kommuniserer du direkte med våre tredjepartsleverandører gjelder ikke disse personvernsvilkårene.

Cognia Technology as er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger etter denne personvernerklæringen. Det betyr at Cognia Technology as er ansvarlig for å definere formålene med behandlingen av personopplysninger og dessuten for å overholde personvernlovgivningen.

Cognia Technology as kan behandle data om deg hvis du er eller har vært en person eller ansatt av et selskap, som har kjøpt eller leid et produkt eller tjeneste som tilbys av Cognia Technology as.

Til grunn for behandlingen av personopplysninger ligger ditt samtykke eller våre berettigede interesser av å utvikle vår virksomhet og tjenester. Merk at for deg som er kunde, vil du kunne melde deg av direktemarkedsføringen, men du vil ikke kunne avmelde, eller reservere deg mot å motta informasjon nødvendig for å levere tjenesten eller produktet ditt på best mulig måte.

Cognia Technology as vil behandle dine personlige data basert på en av følgende formål:

Kontraktsforpliktelser. Eksempel, Cognia Technology as må behandle dine personopplysninger for å oppfylle vilkårene og avtalene i en tjeneste som er inngått av deg eller din arbeidsgiver.

Legitime interesser. Cognia Technology as legitime interesser inkluderer interessen for å styre sin daglige virksomhet i henhold til lovlig og rettferdig forretningspraksis.

Direktemarkedsføring, samtykker du til å motta dialog fra oss vil vi kunne kontakte deg via e-post, SMS, annonsenettverk og ulike sosiale kanaler.

Kategorier av personlige data Cognia Technology as kan behandle

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke nødvendigvis vil benytte oss av alle data som er oppgitt under.

Kontaktdata, for eksempel navn, e-postadresse og telefonnummer

Organisasjonsdata, for eksempel kontaktperson, stilling og arbeidssted

Kompetansedata, for eksempel innhav av sertifikater, sjåførkort, sjåførkortnummer, kurs og fødselsnummer

Kontraktsmessige data, for eksempel bestillinger, kontrakter og andre avtaler mellom deg og/eller ditt firma og Cognia Technology as

Eiendelsskapt data, for eksempel kjøretøyidentifikasjon, bruks og sensor data fra kjøretøy og maskiner, geografisk posisjoneringsdata, fartsskriver data, språkinnstillinger på dashbordet.

Digitale spor, har du besøkt nettstedene våre, interagert med vår digitale markedsføring eller mottar kundedialog kan vi, basert på anonymisert IP data, nettsteddata og klikkhistorikk, gi deg personlig tilpassede budskap i ulike digitale kanaler.

Cognia Technology as vil først og fremst få dine personlige data fra deg og din arbeidsgiver. Vi kan også få data direkte fra våre leverandører og samarbeidspartnere eller andre offentlige tilgjengelige kilder.

Bruk av data

For å kunne tilby deg så relevant informasjon som mulig, vil markedsanalyser og prediksjoner basert på person- og anonymisert brukerdata kunne gjennomføres. Da kobler vi sammen ulike datasett som kan inneholde persondata.

I utvikling og test av nye digitale tjenester som Cognia Technology as utvikler, vil dataene kunne benyttes til testing av tjenestene. Formålet dataene benyttes til under test av tjenestene, vil være det samme formålet som tjenesten vil ha i produksjon.

Hvordan vi beskytter dine data

Du har rett til å kreve informasjon om dine personlige data behandlet hos Cognia Technology as. Du har også rett til retting av personlige data hvis det er feil. I tillegg har du rett til å bli glemt. Du har du rett til å be om at behandlingen av dine personlige data blir begrenset under bestemte omstendigheter. Du kan protestere mot dataene som behandles av legitime årsaker eller for direkte markedsføringsformål. Til slutt, har du rett til data portabilitet og overføring av data til en annen behandlingsansvarlig.

Cognia Technology as vil ikke dele dine personlige data med noen utenfor EU/EØS. Hvis fremtidige hendelser endrer denne policyen, vil du bli varslet.

Cognia Technology as vil bare beholde dataene så lenge det er nødvendig for å oppfylle sine juridiske eller kontraktsmessige forpliktelser og ikke lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle det formålet som dataene ble samlet inn for.

I tillegg du har en klar rett til å klage på hvordan Cognia Technology as behandler dine personlige data til en tilsynsmyndighet. I Norge vil dette være Datatilsynet. Mer informasjon finner du på datatilsynet.no.

Hvis du har spørsmål eller innsigelser om behandlingen av dine personopplysninger, kan du gjerne kontakte oss på support@linx.no