Opprette brukere

Slik legger du til brukere i Linx

For å legge til nye brukere må du ha rollen «Administrator» i Linx.

1. Klikk på «Brukere» i hovedmenyen.

2. Klikk på «Legg til bruker».

3. Fyll inn feltene med riktig informasjon.

Hvis brukeren du legger til er Sjåfør, kan du legge inn sjåførkortnummer nå. Hvis du ikke har nummeret tilgjengelig, kan sjåføren legge det til senere.

Noen ganger kan du få en melding om at e-posten allerede finnes i systemet. Da klikker du på «Bruk denne».

Årsaken kan være at en bruker er tilknyttet flere firmaer og allerede har en konto i Linx. Da vil brukeren kunne velge ditt firma når han/hun logger på.

4. Klikk på «Neste».

5. Velg rolle for brukeren:

Administrator

• kan se alle opplysninger tilknyttet firmaet
  • kan endre og legge til opplysninger
  • kan invitere nye brukere

Administrasjon

• kan se alle opplysninger tilknyttet firmaet
  • kan endre og legge til opplysninger

Sjåfør

• kan se sin egen score og alle opplysninger knyttet til scoren
  • kan se bilene og maskinene han/hun bruker, og tilknyttede opplysninger

Det er mulig å velge flere roller for en bruker. Hold nede Ctrl-tasten mens du klikker på rollene du vil gi brukeren. Klikk deretter på «Inviter bruker».

Brukeren vil nå få tilsendt en e-post fra Linx, som ber dem logge inn og opprette passord. Lenken i e-posten kan kun brukes én gang.

6. Se status på invitasjonen.

Hvis du nå klikker på «Brukere» igjen via hovedmenyen og scroller helt ned på Bruker-siden, vil du se fanen «Invitasjoner». Her vil du se brukeren du har lagt til, og hvor lenge invitasjonen er gyldig.

Sende nye eller fjerne invitasjoner

Hvis en invitasjon er utløpt, kan du sende en ny ved å klikke på konvolutt-ikonet til høyre for brukeren og klikke «OK» i dialogen som popper opp. Ønsker du å fjerne en invitasjon, klikker du på søppelbøtte-ikonet.